PiluWine

PiluWine

Első Mádi Tokaji Sárga Muskotály 2014

2015. június 08. - piluwine

Itt a nyár, ilyenkor egyre inkább keressük azokat a borokat, melyek védőitalként szolgálnak a nagy meleg ellen. Nem kifejezetten a fröccsborokra gondolok, hanem a könnyed, jó ivású, élménydús tételekre. Előnyben részesítem a könnyedebb, közérthető, gyümölcsös fajtákat, mint pl. a Tramini, Ezerjó, Sárga Muskotály, SB.

Az Első Mádi Borház és Bisztró egyre meghatározóbb szerepet tölt be Mádon. Megújult piros dizájn, bisztró ételek, Tokaj-hegyalja csodás borai és speciality kávé várja a nagyérdeműt. Saját márkás szőlő pálinkával indult a termék branding, amit most egy nyári Sárga Muskotály követ. A bort a szintén a cégcsoporthoz tartozó Szent Tamás Pincészet készítette reduktív technológiával, főként a Szent Tamás dűlőből származó alapanyagból. 2014 egyébként nem volt kegyes a nagy boroknak, végeláthatatlan esőzések, egekig emelkedő savak és botrányos szüret. Az évjáratból jó esetben rövid érlelésű reduktív borokat és kései szüretet lehetett normálisan készíteni.

A TV-ben Juventus-Barcelona BL döntő, a tányéron spaghetti az olaszok sikerében bízva. A szimbolikus piros csavarzárat letekerve már egyből megcsapott a muskotály illata. Kicsit húztam még az illat élményt és profi módon a megjelenésre koncentráltam. Halvány sárga, inkább víz szerű szín, közepesnél kevesebb színintenzitással. Könnyed, gyors mozgású a pohárban, nagyon szépen mutat, tipikus techno bor benyomását kelti.

Illatában közepes plusz intenzitás, fejlődő illat. Jegyeiben tipikus Sárga Muskotály, a muskotály minden erényével. Nagyon tiszta tétel, alma, citrus, és erős bodzavirág érződik rajta, semmi fülledtség.

Kóstolás után száraz, a magas savtartalom szépen illeszkedik az intenzív ízjegyekhez, melyek az illatban érzett élményeket adják vissza. A korty végét enyhe ásványosság zárja. Nincs mese, ez egy csodaszép, könnyed, nyári bor. A maga kategóriájában és ár/érték arányban Bajnokok Ligája győztes.

A BL serleget sajna a Barca húzta be 3-1 re.

Kapható: Első Mádi Borház

Ár: 2015 Ft

88 Pont

img_9706.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piluwine.blog.hu/api/trackback/id/tr467525942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása