A világ egyik legnagyobb szakkiállításán jártam. Természetesen dolgoztam, a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet képviseletében az Ungaricum borkereskedő cég standját vittük a Vylyan és a Szepsy pincészetekkel karöltve. Sajnos a feszített munka mellett nem sok időm volt kóstolgatni a világ borait, de igyekeztem minél több tapasztalatot szerezni. A kiállítás finoman szólva is orbitális. 8 pavilon van töltve pincészetekkel, természetesen országok szerinti tematikában. Meghatározó élmény volt az osztrák Ikarus étterem vezető sommellier-jét kóstoltatni, Gaja tételt, grúz amfórában készült bort és érlelt riserva Barolo-t kóstolni. A legjobb Sauvignon Blanc nekem továbbra is a Loire völgyben, Franciaország szőlőskertjében készül. A Cabernet Sauvignon nálam továbbra is Californiában mutatja legszebb arcát, a fiatal rizlingek virágosak és a Rhone völgyi Cote Rotie-n készülnek a legcsodálatosabb Syrah-k. Nagy fehér kategóriában a Szent Tamás Szent Tamás Furmint 2011 világklasszis, de a Vylyan 2011-es Cabernet Franc-ja is megér egy misét. Részletes borelemzéseket most nem tartanék idő hiányában, inkább megpróbálom képekben visszaadni életem eddig legnagyobb boros élményét. Köszi ProWein!
Ungaricum Stand (Szent Tamás, Szepsy, Vylyan)
Loire Völgy, Franciaország szőlőskertje, a Sauvignon Blanc igazi hazája
Discover California - DEAL
Coups de Foudre - Napa Valley - Cabernet Sauvignon 2010
Rhone-völgy, Syrah mindenek felett
Guigal Chateau d'Ampuis Cote-Rotie, "this is SYRAH"
Ciao Signore Gaja
Gaja Dagromis 2011
Villadoria Riserva 2007
Amfóra - Grúziában ősi hagyományok szerint ebben készítik a borokat
kis champagne ház, annál nagyobb tétele
Az erő a Furminttal van
Balassa Betsek Furmint Quartz 2013 - Masterclass Winner
Auf Wiedersehen!